Over ons

Que Te Vaya Bien is een VZW die zich inzet voor kinderen, jongeren en hun families in Latijs-Amerika die leven in kansarmoede. Onze VZW heeft als missie: Tegemoet komen aan de noden en behoeften van families en kinderen in situatie van armoede in Latijns-Amerika.


Activiteiten

KoelkastOm deze missie tot uitvoer te brengen zal de VZW verschillende activiteiten ontwikkelen, allen gericht op het ondersteunen van initiatieven, projecten en niet-gouvernementele organisaties in Latijns-Amerika ten voordele van families en kinderen in situatie van armoede, zowel op sociaal, psychologisch als financieel vlak. Meer specifiek zal er ondersteuning geboden worden op volgende terreinen:

  • Opstarten en begeleiden van mini-ondernemingen (naaiatelier, timmeratelier, bakkerij, boerderij, etc.)
  • Middelen aanwenden met als doel de zelfredzaamheid van de projecten en organisaties te vergroten.
  • Uitbreiden van bestaande infrastructuur van deze projecten en organisaties.
  • Trachten een antwoord te bieden op de specifieke noden en behoeften van een project of een organisatie op een bepaald moment.

Er wordt steeds gehandeld in nauwe samenwerking met en/of op vraag van de Latijns-Amerikaanse initiatiefnemers.


Meedoen

Wie interesse heeft om ons te helpen, kan een storting doen op het rekeningnummer, deelnemen aan activiteiten die door ons worden georganiseerd, of zich aansluiten bij de VZW Que Te Vaya Bien. Kijk voor meer informatie op onze donatie-pagina. Ook nieuwe ideeën, suggesties en vragen worden met open armen ontvangen. Ga hiervoor naar onze contactpagina.


Aanleiding

In 2011 vertrok Eva voor vijf maanden naar Hogar de niños Alalay om haar stage psychologie te doen. Tijdens haar verblijf werkte ze samen met de mensen van Alalay het koeienproject uit. Dit project werd tot uitvoering gebracht dankzij de giften van vrienden en familie van Eva. De problematiek van de kinderen, de behoeften en noden die ze zag, het Bolivaanse leven, lieten haar bij terugkomst in Belgie niet meer los. Na het schrijven van haar thesis vertrok ze terug naar Bolivia om vanaf maart 2013 in Alalay Santa Cruz te gaan werken. Ondertussen werd in Belgie de VZW Que Te Vaya Bien opgericht door Sophie, Robin, Stephanie, Thomas en Mieke. In september kwamen ze allen op bezoek in Alalay om het project te leren kennen en de overeenkomst te bespreken tussen Alalay en de VZW Que Te Vaya Bien.

Samen Bolivia

Laatste Reacties