Volunteering

Veel gestelde vragen over het vrijwilligerswerk:

 • Kan ik vrijwilligerswerk doen via vzw Que te Vaya bien?
  De meeste vrijwilligers starten hun vrijwilligerswerk in de aldea, in El Torno, Santa Cruz de la Sierra. Ze ondersteunen de opvoeders in hun dagelijkse taken: verzorging en opvoeding van de kinderen, school opvolgen, leuke activiteiten doen, etc. 
 • Voor welke studies is een stage bij Alalay interessant?
  We zijn een tehuis voor straatkinderen en focussen ons vooral op opvoeding en gezondheid. Daarnaast is er natuurlijk ook nivelering en huiswerkbegeleiding. We hebben al stagiaires van Psychologie, Orthopedagogie en Verpleegkunde ontvangen.
 • Hoe werkt het logement in de aldea? Hoeveel kost dit?
  We bieden logement aan de vrijwilligers op het domein zelf. Ze delen een eigen huis. Afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers heb je een eigen kamer of moet je er eentje delen met een andere vrijwilliger. De kostprijs is gratis. Ook eet je mee met de kinderen, dus enkel wanneer je eens zelf wilt kiezen wat te eten, moet je dat zelf betalen, anders eet je mee wat de pot schaft. Vegetariërs mogen kip of vlees laten staan.
 • Heb ik een visum nodig?
  Je bent zelf verantwoordelijk om een visum te regelen. Procedurevragen met betrekking tot een verblijfsvisum mogen uiteraard altijd gesteld worden.  Met een toeristenvisum kun je maximum drie maanden blijven. We hebben bij voorkeur vrijwilligers die langer dan drie maanden blijven, want de aanpassing en de taal vormen in het begin meestal een barriere, maar dat loopt later altijd wel los.
 • Moet ik Spaans kunnen spreken? Moet ik lessen volgen?
  Voor ons is het belangrijk dat je een basis Spaans hebt, zodat je snel met het personeel en de kinderen kunt communiceren.
 • Ik ben geïnteresseerd! Wat moet ik doen om de stage aan te vragen?
  Stuur dit aanvraagformulier voor vrijwilligers naar vzwquetevayabien2013@gmail.com met een korte motivatie en dan zullen wij samen met jou verder kijken. Wij geven het formulier door aan de directrice van Alalay en dan kunnen we vrij snel bevestiging geven of je al dan niet kan komen. Als het kan, zou het fijn zijn als je het formulier in het Spaans invult.
 • Nog een vraag die niet beantwoord is?
  Stuur een vraag via het contact formulier hier onder en we contacteren u zo snel mogelijk terug.

 

One Response to Volunteering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laatste Reacties