Kippen- en kwartelproject

kippenHet kippenproject is het oudste project in de aldea. Ook voor dit project zijn er, dankzij Jairo, sinds september 2011 cijfers beschikbaar. Het project blijkt echter niet rendabel te zijn. De prijs van de eieren is heel laag op de plaatselijk markt, zeker in verhouding met het kippenvoer. Dit wijt Jairo aan het teveel aan kippen in de buurt. Onder andere daardoor is er twee weken geleden een kippenvirus uitgebroken, waardoor meer dan de helft van de kippen (een 150tal) zijn gestorven. Een aantal kippen hebben we kunnen doden voordat ze een natuurlijke dood stierven zodat we ze nog konden opeten.  De foto’s van deze gebeurtenis kun je vinden op mijn Facebook.

Kwartels

kwartel_eiJairo is nu aan het experimenteren met kwartels. Kwartels eten veel minder dan kippen en hebben veel minder plaats nodig. Wel zijn ze veel gevoeliger aan verandering. We zijn aan het bekijken wat de ideale situatie is om ze te houden zodat ze zo veel mogelijk eieren geven. De eieren zijn minder groot, maar wel heel smakelijk. En er is een vraag naar op de markt.

Het kippenproject zal afgebouwd worden. We zullen enkel nog een 50-tal kippen houden die zullen zorgen voor de door de kinderen geconsumeerde eieren. Het kwartelproject zal  geëvalueerd worden om te bekijken wat de winstmarge zal zijn.

Update

Jairo heeft 1300 kwartels aangekocht. Het pilotproject is goed verlopen. We hopen nu dat we de kwarteleitjes verkocht gaan krijgen in de kiosk. Kippen heeft iedereen in El Torno en er is een overaanbod aan kippeneieren. Wij zijn de enige die kwartels kweken in de buurt, dus we hopen daar onze slag te kunnen slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reacties