Naaiatelier

naaiatelierRecent is er in Alalay een nieuwe naaister aangenomen, hermana Delia. Ze is heel handig en creatief. Op dit moment zijn de meisjes teenslippers aan het decoreren met kraaltjes, de jongens zullen binnenkort beginnen met kerstdecoratie te maken.

Jairo neemt zowel het timmeratelier als het naaiatelier op als “microbedrijfjes”: iedereen die meewerkt, zal er ook de vruchten van plukken. Bovendien leren de kinderen dat het niet genoeg is om hun producten te maken, maar dat je er ook een afzetmarkt voor moet zoeken om ze te kunnen verkopen. Het lijkt iets heel banaals, maar hier in Bolivia is dat soort van denken weinig tot niet aanwezig. Ze trachten de problemen op te lossen wanneer ze zich aandienen. Ze denken geen stappen vooruit. We hopen op deze manier de kinderen dit soort van gevolg-denken toch wat bij te brengen, zodat ze later succes zullen hebben in hun eigen professionele leven.

Wat betreft het naai- en timmeratelier is de grote uitdaging het vinden van een afzetmarkt. Het is niet eenvoudig om er legale bedrijven van te maken aangezien ze zich situeren binnen een Boliviaanse NGO. We zijn aan het bekijken wat we kunnen doen.

Update

De naaister heeft ontslag genomen vlak voor kerstmis vanwege het lage loon en de moeilijke werkuren. De kinderen zitten overdag immers op school of in de huiswerkbegeleiding en de naaister wou graag samenwerken met de kinderen, maar niet ’s avonds of in het weekend. Bij deze dus een oproep aan alle mannen en vrouwen die handig zijn met naald en draad: vrijwilligers in de aldea zijn meer dan welkom! Ondertussen wordt er gezocht naar een vaste vervangster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reacties