Alalay

El TornoFundación Alalay is een organisatie in Bolivia die kinderen die leven in straatsituatie en kinderen die een verhoogd risico lopen om op straat te gaan werken of leven een nieuw perspectief aanreikt. De missie van Alalay is om de spirituele, emotionele, economische en sociale armoede van de kinderen, adolescenten en families om te buigen, aan de hand van een preventie- en beschermingsprogramma, naar het voorbeeld van Jezus.

Doel

Alalay heeft enkele hoofddoelen: Degelijke en veilige huisvesting: Schoolgaan van de kinderen, Technische training voor adolescenten, Creatieve workshops, Gebalanceerd dieet en Gezondheidszorg.

Verdere hoofddoelen: Ontwikkeling van persoonlijke en sociale vaardigheden van de kinderen en hun familie, Ontwikkeling van levensvaardigheden van kinderen, familie en leerkrachten, Productieve vaardigheden van ouders verhogen en Netwerk in de gemeenschap bouwen van vrede en positieve attitude.

Deze doelen probeert Alalay te bereiken via twee programma’s: preventieprogramma het en het beschermingsprogramma.

Niet-gouvernementele organisatie

Alalay is een niet-gouvernementele organisatie. De kosten worden slechts voor 20 procent gedekt door de regering. Daardoor zijn ze afhankelijk van particuliere giften. Door de financiële crisis wordt er echter minder geld gegeven aan Alalay. Daardoor doen ze nu volop kleinschalige projecten binnen de aldea om op die manier zelf inkomsten te verwerven in de lokale gemeenschap.  Als vzw Que te vaya bien proberen we deze projecten te ondersteunen.

Laatste Reacties